چگونگی تشخیص بازار روند دار و خنثی (رینج)

چرا باید شرایط مختلف بازار را بدانیم و تصمیمات خود را براساس آنها بگیریم

در فارکس یک جمله ی معروف وجود دارد که می گوید "معامله کردن در روند رینج برای معامله گرانی که در بازار روند دار معامله انجام می دهند، کشنده است". اگر سیستم معاملاتی شما در بازار های روند دار عملکرد خوبی دارد، در بازار های رینج، کارایی نخواهد داشت.

تریدر های با تجربه میدانند که در اغلب اوقات بعد از یک روند ساید وی (رینج)، یک حرکت روند دار شروع می شود. وقتی یک روند رینج به مدت طولانی ادامه می یابد یعنی، حرکت روند داری که بعد از آن تشکیل خواهد شد، طولانی مدت خواهد بود. اگرچه این نظریه همیشه درست نیست.

دوره ی رینج (بی روند) – دوره ای است که بازیگران بازار قطعیت ندارند، بنابراین پیشبینی قیمت برای همه سخت است. وقتی قیمت بدون حرکت در جهتی خاص، در یک محدوده ی باریک حرکت میکند، پیشبینی حرکات آینده ی قیمت تقریبا غیر ممکن است. 

روند و رینج (range)

روند به معنای حرکت جهت دار قیمت می باشد. روند صعودی (گاوی یا بولیش) – زمانی که قیمت در قالب یک روند، افزایش پیدا کند، روند صعودی است. نماد روند صعودی گاو است، و صعود قیمت این گونه تشبیه شده است "گاو توسط شاخ های خود قیمت را به بالا پرتاپ می کند". روند نزولی (خرسی یا بریش) – زمانی که قیمت در قالب یک روند، کاهش پیدا کند، روند نزولی است. این روند به خرسی تشبیه شده است که بر روی دو پای خود ایستاده و با ضربه ی پنجه خود باعث افت قیمت می شود. یک تریدر همیشه باید روند فعلی خود را بررسی کند و در جهت آن معامله انجام دهد. وی باید، در روند های صعودی معامله ی خرید و در روند های نزولی معامله ی فروش انجام دهد.

روند، بهترین دوست تریدر است

روند رینج چندین نام در بازار دارد (ساید وی، فلت، خنثی، حرکت بی روند و غیره). روند های رینج، کمک زیادی در درک و تشخیص الگوهای برگشتی بازار می کنند. حرکات قیمت نه تنها می تواند صعودی یا نزولی باشد بلکه ممکن است ساید وی شود! این یک واقعیت است که در اغلب اوقات توسط معامله گران نادیده گرفته می شود. روند رینج در فارکس زمانی اتفاق می افتد که قدرت خریداران و فروشندگان برابر است، که این امر شروع شدن یک روند جدید را سخت می کند؛ بنابراین، قیمت هیچ روند مشخصی ندارد و در یک محدوده ی مشخص حرکت میکند.

روند رینج، تله ای برای تریدر های بی تجربه

روش های مشخص کردن وضعیت بازار

من از سه روش برای مشخص کردن وضعیت بازار استفاده می کنم: اندیکاتور، بررسی سطوح مهم در نمودار گرافیکی و بررسی دوره های معاملاتی (زمان باز و بسته شدن بازار های مختلف دنیا). باید از نزدیک آنها را بررسی کنیم:

مشخص کردن وضعیت بازار توسط اندیکاتور 

یک تریدر میتواند از انواع اندیکاتور های حجم استفاده کند، به طور مثال : ADX, Pulse flat, Parabolic SAR, Bollinger Bands, Trend Filter, Xaser FV و غیره.

از اندیکاتور های حجم می توان برای تایید روند رینج استفاده کرد. معمولا، در روند های رینج، مقادیر آنها باید کمتر از سایر مواقع باشد. با این حال، اگر کانال قیمتی، محدوده ی وسیعی داشته باشد، تریدر باید از ابزار های دیگری برای تشخیص وضعیت بازار استفاده کند.

 

 

تصویر بالا، نمودار روزانه ی EUR/USD نشان می دهد. دراین نمودار از اندیکاتور  iVAR یا "the Index of variations" استفاده شده که به شکل یک خط زیگزاگ در پایین نمودار قرار دارد. این خط به صورت پیش فرض بر روی سطح 0.5 قرار دارد.

این اندیکاتور براساس تئوریه بازه های زمانی مالی طراحی شده است، که عملکرد فرکتال ها را نمایش می دهد.

چگونگی استفاده از این اندیکاتور:

  • اگر اندیکاتور پایین تر از سطح 0.5 باشد، نشان دهنده ی تضعیف روند و شروع یک اصلاح است
  • اگر اندیکاتور بیشتر از 0.5 باشد، یک بازار رینج را نشان می دهد. اگر مقدار اندیکاتور خیلی بالاتر از 0.5 باشد نشان دهنده ی شروع یک روند می باشد. 
  • اگر اندیکاتور در نزدیکی سطح 0.5 باشد، نشان دهنده ی عدم قطعیت بازیگران بازار است و بهتر است در این جور مواقع معامله نکنید.

اندیکاتور iVAR را میتوان به عنوان تایید سیگنال اندیکاتورهای دیگر استفاده کرد. این اندیکاتور مدل شکل گیری روند را نمایش می دهد، اما قادر به تشخیص جهت حرکت روند نیست.

توجه!

زمانی که از اندیکاتورها برای تشخیص وضعیت بازار استفاده می کنید، همیشه باید قوانین زیر را به یاد داشته باشید:

  • ابزار های تحلیل مختلف، مزایا و معایب متفاوتی دارند که بستگی به شرایط بازار و میزان نوسانات دارد. بنابراین، یک تریدر باید تمام اطلاعات مربوط به اندیکاتور ها را بیاموزد و بار ها آنها را تست کند.
  • اندیکاتور ها را فقط به عنوان یک وسیله ی کمکی برای تحلیل بازار در نظر بگیرید.
  • به اندیکاتور های اصلی توجه کنید و آنها را به طور کامل بیاموزید، بخصوص کسانی که هنوز برنامه و استراتژی معاملاتی قطعی ندارند.

تشخیص روند بازار توسط نمودار گرافیکی (نمودار خالی)

یکی از موثر ترین روش های تشخیص روند رینج، مشخص کردن بالاترین و پایین ترین سطوح قیمت و شناسایی سطوح حمایت و مقاومت است. شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، مهم ترین عامل در تحلیل تکنیکال می باشد. اگر عدم توازن بین خرید و فروش در این سطوح ظاهر شود، حرکت قیمت متوقف یا معکوس می شود. بعد عبور قیمت از سطوح محدوده ی رینج، میتوان گفت که یک روند جدید شروع خواهد شد و باید منتظر فرصت برای ورود به معامله باشید.

اگر می خواهید به صورت کوتاه مدتی تر معامله انجام دهید، می توانید درون کانال ها معامله انجام دهید اما باید توجه داشته باشید که فاصله ی سطح بالایی و پایینی باید زیاد باشد.

مثال:

 

 

تصویر بالا نمودار پنج دقیقه ای EUR/USD را نمایش می دهد.

  1. در ناحیه ی 1 قیمت به حالت رینج در آمده است
  2. سطح بالایی محدوده ی رینج
  3. سطح پایینی محدوده ی رینج
  4. قیمت از سطح بالایی محدوده عبور می کند
  5. قیمت وارد روند می شود

البته همه چیز به تایم فریم انتخابی توسط تریدر بستگی دارد

محدوده ی قیمتی کانال باید بین 10 تا 100 باشد، که به تایم فریم شما بستگی دارد. تریدر ممکن است در تایم فریم های روزانه یا ساعتی، یک روند رینج را مشاهده کند اما این مسعله باعث نمیشود که روند تایم فریم های پایین تر نیز به همین صورت باشد، مثلا ممکن است در تایم روزانه روند رینج باشد ولی در تایم پنج دقیقه ای روند، صعودی یا نزولی مشاهده کنیم.

توجه!

گاهی اوقات وضعیت بازار را می توان از شکل کندل ها تشخیص داد. اگر بدنه ی یک کندل به صورت غیر معمول کوتاه باشد، در حالی که، سایه آن بسیار بلند است، میتوان به این نتیجه رسید که قدرت فروشندگان و خریداران برابر است. 

تشخیص روند رینج توسط بررسی دوره های معاملاتی (Session)

این روش مخصوصا برای معاملات روزانه (کوتاه مدت) کاربرد دارد. معاملات فارکس به صورت 24 ساعته انجام می شود، اما در اصل، این 24 ساعت به دوره های مختلف معاملاتی (نسبت به باز و بسته شدن بازار های جهانی) تقسیم بندی میشود.

در این روش باید هر دوره را به صورت جداگانه بررسی کنید: به طور کلی، پس از یک دوره که در طی آن قیمت در حال جمع کردن قدرت خود بوده است، یک حرکت قدرتمند در جهت افزایش یا کاهش قیمت رخ خواهد داد. 

اگر در طول یک دوره ی معاملاتی، روند رینج باشد، در دوره ی بعدی، ممکن است قیمت وارد روند شود و یا برعکس.

مثال: 

 

 

 

تصویر بالا، نمودار پنج دقیقه ای EUR/USD را در دوره ی اصلی معاملات نشان می دهد.

معنی نماد های داخل چارت: 

Ao – باز شدن بازار آسیا

Lo – باز شدن بازار لندن

Ny – باز شدن بازار های نیویورک و آمریکا

Lc – بسته شدن بازار های لندن و اروپا

در ناحیه ی 1 ، که دوره ی بازار آسیا می باشد، قیمت در یک کانال باریک (30 پیپ) حرکت می کند؛ با باز شدن بازار لندن (ناحیه ی 2)، قیمت وارد یک روند قدرتمند می شود.

توجه!

  • تریدر همیشه باید از اهمیت اخبار های اقتصادی آگاه باشد، زیرا در اغلب اوقات اخبار باعث به وجود آمدن روند های قدرتمد بازار می شوند.
  • عملکرد ابزار های مالی مختلف در دوره های معاملاتی، با یکدیگر تفاوت دارند. به طور مثال، پس از باز شدن بازار های لندن و آمریکا، نوسانات در جفت ارزهای اصلی بسیار زیاد می شوند.

به یاد داشته باشید

یک تریدر باید تمام اطلاعات مربوط به اندیکاتور مورد استفاده ی خود را بداند؛ اندیکاتور ها فقط به عنوان یک ابزار کمکی برای تحلیل مارکت استفاده شوند. 

اگر برای تشخیص روند از نمودار گرافیکی استفاده می کنید، فاموش نکنید که باید در تایم فریم های بالاتر، وضعیت را بررسی کنید.

به یاد داشته باشید که اخبار اقتصادی، تاثیر بسیار زیادی بر روی قیمت می گذارند و می توانند حرکات قیمت را تحت تاثیر قرار دهند.

سعی کنید در روند های رینج معامله نکنید. زیرا ریسک بالایی به همراه دارند.

 

 منبع:LF BLOG

 

 

برنامه ریزی مالیات بر درآمد

    نمایش سرویس