هر آنچه باید در مورد فومو FOMO یا ترس از دست دادن در معاملات بدانید

فومو FOMO یا ترس از دست دادن در معاملات چیست؟

فومو (FOMO) یا ترس از دست دادن، یک عبارت جدید است اما در ذات زندگی ما ریشه پیدا کرده است. این پدیده یک پدیده در عصر دیجیتال مدرن است. این سندروم ۶۹ درصد از افراد هزاره جدید را تحت تاثیر قرار می‌دهد و تاثیر قابل توجهی در شیوه‌های معامله‌گری مدرن ایجاد کرده است.
به عنوان مثال، ترس از دست دادن می‌تواند منجر به ورود به معاملات بدون تامل کافی یا بستن معاملات در لحظات نامناسب شود , این اتفاق تنها به این دلیل رخ می‌دهد که معامله‌گران تصور می‌کنند دیگران نیز مانند آنها عمل می‌کنند. معامله‌گرانی که دچار این سندروم می‌شوند، گاهی به خاطر تحقیق کم و یا رفتار گله‌ای، سرمایه‌ خود را به خطر می‌اندازند. در برخی مواقع، هنگامی که بازار در حال رشد است، بسیاری از افراد از ترس اینکه از رشد سریع بازار عقب نمانند، دچار این احساس می‌شوند که باید سریعا وارد بازار شوند.
در این مقاله، به دنبال ایجاد درکی بهتر در مورد FOMO، دلایل بوجود آمدن این احساس و چگونگی تاثیرگذاری آن بر موفقیت معامله‌گران هستیم. همچنین با مثال‌های مشخص سعی می‌شود به معامله‌گران توضیح داده شود سندروم ترس از دست دادن چگونه می‌تواند بر احساسات یک معامله‌گر روزانه تاثیر گذاشته و تصمیمات وی را هدایت کند. 
 

FOMO در معامله‌گری چیست؟

فومو یا ترس از دست دادن فرصت‌های بزرگ در بازار، یک مشکل مشترک در بازارهای مالی است که بسیاری از معامله‌گران در طول کار خود آن را تجربه خواهند کرد. فومو می‌تواند بر همه تاثیر بگذارد، از معامله‌گران تازه‌کار و خرد تا معامله‌گران حرفه‌ای.
در عصر مدرن، رسانه‌های اجتماعی به ما دسترسی بی‌سابقه‌ای داده است و همین موضوع FOMO را به یک پدیده رایج تبدیل کرده است. سندروم ترس از دست دادن هنگامی رخ می‌دهد که معامله‌گران، موفقیت سایر معامله‌گران را می‌بینند. این امر منجر به توقعات بیش از حد، فقدان چشم‌انداز طولانی مدت، اعتماد به نفس بیش از حد زیاد و یا بیش از حد کم و عدم رغبت به صبوری می‌شود.
احساسات یک نیرو محرکه اساسی برای ترس از دست دادن است. در صورت عدم کنترل احساسات، معامله‌گران به سمت غفلت از استراتژی معاملاتی می‌روند و به سادگی مدیریت ریسک را فراموش می‌کنند.
احساسات رایجی که در معامله‌گری به فومو کمک می‌کند عبارت است از: طمع، ترس، هیجان، حسادت، بی‌صبری، اضطراب

 

ویژگی‌های یک معامله‌گر که دچار FOMO شده است چیست؟

معامله‌گرانی که طبق سندروم فومو عمل می‌کنند، عموما رفتارهای مشابهی دارند و مجموعه مشخصی از پیش‌فرض‌ها تصمیمات آنها را هدایت می‌کند. در زیر لیستی از ویژگی‌های یک معامله‌گر که دچار سندروم فومو شده، آمده است:

1- همه این کار را انجام میدهند پس نمیتواند اشتباه باشد.

2- فقط فکرش رو بکن که چقدر سود میتونی کسب کنی

3- من فقط امتحانش میکنم

4- باید میدانستم که این اتفاق رخ میدهد

5- مردم احتمالا چیز هایی میدانند که من نمیدانم

6- میترسم که یک فرصت عالی را از دست بدهم

7-این یک سرمایه گذاری امن است،همه این کار را میکنند.

 

چه عواملی ترس از دست دادن را فعال می‌کند؟

فومو یک احساس درونی است، اما احساسی است که می‌تواند از طیف وسیعی از شرایط سرچشمه گیرد. برخی از عوامل خارجی که می‌تواند منجر به ایجاد احساس FOMO در یک معامله‌گر شود، عبارت‌اند از:

  • بازارهای ناپایدار: فومو محدود به بازارهای صعودی نیست. هنگامی که بازارها در هر جهت حرکت سریعی را تجربه می‌کند، می‌تواند منجر به تشویق سرمایه‌گذاران برای ورود به معامله باشد. حتی یک معامله فروش.
  • به دست آوردن پیروزی‌های بزرگ: سرخوشی ناشی از پیروزی‌های بزرگ به راحتی می‌تواند معامله‌گران را فریب بدهد. البته ممکن است پیروزی‌های بزرگ در معاملات برای مدتی ادامه داشته باشند اما برای همیشه ادامه نخواهد داشت.
  • شکست‌های مکرر: ممکن است معامله‌گران در یک چرخه معیوب قرار بگیرند: ورود به معامله، ترسیدن، بستن معامله، ورود به معامله جدید. این اتفاق به خاطر بروز اضطراب و ناامیدی رخ می‌دهد و در نهایت منجر به ضرر‌های هنگفت می‌شود.
  • اخبار و شایعات: شایعات می‌تواند به احساس از دست دادن فرصت‌های خوب دامن بزنند.
  • رسانه‌های اجتماعی: در شبکه‌های اجتماعی به نظر می‌رسد همه در حال برنده شدن هستند. ترکیب معامله و شبکه‌های اجتماعی بسیار سمی است. توصیه می‌کنیم از رسانه‌های اجتماعی تنها برای آگاهی از اتفاقات جدید و الهام گرفتن برای معاملات جدید استفاده کنید نه یک ابزار برای برنامه‌ریزی قطعی.
    از آنجایی که فومو بر افراد تاثیر می‌گذارد، می‌تواند بر بازارها نیز تاثیر بگذارد. بازارها بوسیله معامله‌گران در حال حرکت هستند و اگر جمع کثیری از معامله‌گران تحت تاثیر یک احساس قرار بگیرند، بازار نیز از این احساسات تاثیر می‌پذیرد.

معامله‌گری فومو در مقابل معامله‌گری منضبط

همانطور که در بالا بررسی شد، بسته به شرایط موجود و عوامل دخیل در تصمیم‌گیری یک معامله‌گر، روند انجام معاملات می‌تواند متفاوت باشد. در اینجا به مقایسه یک معامله‌گر تحت تاثیر ترس از دست دادن و یک معامله‌گر منضبط می پردازیم. با دانستن این تفاوت‌ها راحت‌تر می‌توانیم مشخص کنید که آیا تحت تاثیر فومو هستید یا خیر.

معامله گر فومو

* واکنش های لحظه ای نشان میدهند و همیشه نگران این هستند که فرصت ها را از دست بدهند.

-در نظر گرفتن نظرات دیگران به عنوان حقایق و دنبال کردن شایعات

- در نظر گرفتن روند صعودی یا نزولی به عنوان یک روند قطعی.

- ورود به پوزیشن های پر ریسک،عدم اعتماد کافی به ورود ،ترسیدن و خروج بدون برنامه زا معامله و تکرار این کار

- معامله بدون برنامه ریزی و بر اسا احساسات

 

معامله گر با برنامه

*برنامه معاملاتی دارند، از ژورنال معاملاتی استفاده میکنند و با بک تست به اندازه کافی از استراتژی خود اطمینال کامل را دارند.

- رفتار بر اساس تحلیل و در کنارش نگاهی به اخبار واقعی بازار دارند.

- قراردادن و در نظر گرفتن یک نسبت ریسک به ریوارد مناسب  و مطمئن

- استفاده از یک حد زیان و یک حد سود مناسب و منطقی

- دنبال کردن برنامه معاملاتی و پایبند ماندن به آن

 

تجربیات معامله‌گران بزرگ از فومو

در اینجا تجربیات معامله‌گران سایت DAILYFX در مورد سندروم ترس از دست دادن را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

  • پیتر هنکس، تحلیلگر ارشد: «بر اساس استراتژی خود معامله کنید، نه احساسات خود»
  • کریستوفر وکیو، استراتژیست ارشد: «استراتژی بریزید و اجرا کنید. به برنامه خود بچسبید و طمع نکنید.»
  • ایلای اسپیواک، استراتژیست ارشد ارزها: «تصمیمات معامله‌گری باینری (خرید یا فروش) نیست. گاهی هیچ کاری نکردن بهترین معامله‌ای است که می‌توانید بکنید»
  • جیمز استنلی، استراتژیست تکنیکال: «اگر با ترس از دست دادن مقابله نکنید و آن را تعدیل نکنید، آن با شما مقابله خواهد کرد»
  • پل رابینسون، استراتژیست ارز: «هیچ معامله‌ای نمی‌تواند شما را بسازد یا نابود کند. اگر یک فرصت را از دست دادید، همیشه یک فرصت دیگر وجود دارد

نکاتی برای غلبه بر ترس از دست دادن

برای غلبه بر فومو باید آگاهی بیشتری از خود داشته باشیم و اهمیت نظم و انضباط و مدیریت ریسک در معاملات را درک کنیم. اگرچه هیچ راه‌حل ساده‌ای برای جلوگیری از تاثیر احساسات بر معاملات و توقف فومو وجود ندارد اما تکنیک‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا تصمیمات آگاهانه بگیرند و معاملات بهتری داشته باشند.
در اینجا چند نکته آورده شده است تا به شما در مدیریت ترس کمک کند:

  • همیشه فرصت معامله دیگری وجود دارد. فرصت‌های معاملاتی مانند اتوبوس هستند. همیشه یکی دیگر وجود دارد. البته ممکن است موقعیت بعدی به سرعت رخ ندهد اما این فرصت‌ها ارزش انتظار کشیدن را دارند.
  • همه در یک موقعیت هستند. درک این نکته که بسیاری از معامله‌گران در همان جایی هستند که ما قرار داریم، باعث می‌شود که FOMO شدت کمتری پیدا کند.
  • به یک برنامه معاملاتی پایبند باشید. هر معامله‌گر باید استراتژی خود را بداند و یک طرح معاملاتی برای خود ایجاد کند؛ سپس به آن پایبند باشد. این تنها راه برای موفقیت در طولانی مدت است.
  • حذف احساسات از معاملات مهم است. بیاموزید که احساسات خود را کنار بگذارید. یک طرح معاملاتی به شما کمک می‌کند و اعتماد به نفس شما را در معاملات افزایش می‌دهد
  • معامله‌گران فقط باید سرمایه‌ای را به کار گیرند که توانایی از دست دادن آن را دارند. اگر بازار به طرز غیر منتظره‌ای حرکت کند، معامله‌گران می‌توانند از حد ضرر برای کاهش ضرر و زیان خود استفاده کنند.
  • شناخت بازارها ضروری است. معامله‌گران باید تحلیل خود را داشته باشند و با استفاده از این اطلاعات، معامله کنند.
  • نمی‌توان از بروز FOMO اجتناب کرد اما می‌توان آن را کنترل کرد. داشتن استراتژی و رویکردهای مناسب، می‌تواند از افتادن در دام ترس از دست دادن جلوگیری کند.
  • داشتن یک ژورنال معاملاتی روزانه می‌تواند بسیار مفید باشد. بی‌علت نیست که موفق‌ترین معامله‌گران از این ژورنال‌ها استفاده می‌کنند.

توجه داشته باشید که غلبه بر فومو یک شبه رخ نمی‌دهد بلکه نیازمند یک روند مداوم است. این مقاله تنها نقطه شروع است. شما باید با مطالعه بیشتر در طی زمان، توانمندی خود برای کنترل احساسات در طی معاملات را افزایش دهید.

 

 

چگونه با ترس از دست دادن موقعیت یا فومو مقابله کنیم تا معامله گر بهتری شویم؟

کنار آمدن با فومو (یا ترس از دست دادن) یک مهارت بسیار ارزشمند برای معامله‌گران است. FOMO می‌تواند تاثیرات احساسی منفی زیادی داشته باشد، قضاوت را تحت تاثیر قرار دهد، منطق را تحت الشعاع خود قرار دهد و هنگام تصمیم‌گیری در مورد معاملات مشکل‌ساز شود.

گرفتار شدن در دام FOMO: چگونه در معامله‌گری با فومو کنار بیاییم؟

کنترل فومو به سرعت رخ نمی‌دهد بنابراین مهم است که احساس دلسردی نکنید. برای کنترل فومو باید یاد بگیرید فرایندهای فکری خود را تغییر دهید و این فرایندی نیست که سریع رخ ‌دهد.
این که به یاد داشته باشید این حس برای همه اتفاق می‌افتد می‌تواند به شما کمک کند. حتی باتجربه‌تری معامله‌گران نیز با فومو روبرو می‌شوند. در اینجا پنج روش اصلی برای مقابله با فومو و تبدیل شدن به یک معامله‌گر بهتر ارائه می‌کنیم.

۱-فومو را بپذیرید:

اولین قدم برای غلبه بر فومو پذیرش آن است. این پذیرش می‌تواند شما را آسوده‌تر کند. این ایده که سایر معامله‌گران همواره موفق‌تر هستند می‌تواند به ترس از دست دادن دامن بزند.
علائم هشدار دهنده:
اگر شما به عنوان معامله‌گر با خود چنین افکاری را داشتید، شاید لازم باشد که فوموی خود را بپذیرید:

«فومو؟ چه فومویی؟ من کاملا معاملات خود را کنترل می‌کنم»

امتناع از پذیرش فومو می‌تواند منجر به این شود که شما عادت‌های خود را تغییر ندهید و در یک چرخه باطل گیر کنید.
چگونه فومو را بپذیریم؟
به یاد داشته باشید که ترس از دست دادن همیشه بر معامله‌گران تاثیر می‌گذارد. این موضوع می‌تواند به شما در پذیرش اینکه شما نیز دچار این سندروم شده‌اید کمک ‌کند. به یاد داشته باشید که مهم نیست چقدر تجربه دارید FOMO می‌تواند کارکشته‌ترین معامله‌گران را نیز درگیر کند.

۲- روی روانشناسی معامله‌گری خود کار کنید.

FOMO ذاتا با روانشناسی مرتبط است. احساسات معامله‌گران ممکن است بر آنها غالب شود و تصمیمات آن‌ها را زیر سوال ببرد.
علائم هشدار دهنده
اگر شما به عنوان معامله‌گر چنین چنین افکاری را داشتید، باید بدانید که وضعیت فعلی چشم‌انداز شما را مختل کرده و مانع دیدن تصویر کلان شده است:
«نمی‌توانم باور کنم که این فرصت را از دست دادم. دیگر چنین فرصت‌هایی پیش نمی‌آید. شرط می‌بندم که معامله‌گران دیگر نیز همین کار را کرده‌اند. معاملات آنها سود زیادی برایشان به همراه داشته است.»
معامله‌گری بر اساس احساسات خطرناک است و می‌تواند معامله‌گران را در این چرخه رفتاری ویران‌گر گرفتار کند: ورود به معامله، وحشت، فروش، پشیمانی، انجام دوباره همان کار.

 

۳-فعالیت در شبکه‌های اجتماعی را محدود کنید.

رسانه‌های اجتماعی بااینکه می‌توانند اطلاعات و ایده‌های معاملاتی را به سرعت منتشر کنند، اما در عین حال ممکن است زیان‌هایی نیز به شما برسانند. هنگامی که معامله‌گران دیگر را می‌بینید که در معاملات خود موفق شده‌اند، ناامید و بی‌انگیزه می‌شوید و از آن مهم‌تر ممکن است دست به اقدامات احساسی بزنید.
علائم هشدار دهنده:
اگر مرتبا این افکار را در ذهن خود دارید، شاید زمان آن رسیده که در استفاده خود از شبکه‌های اجتماعی تجدید نظر کنید.
«من فقط توییتر را بررسی می‌کنم تا ایده‌های معاملاتی بدست آورم… اما در توییتر پر است از افرادی که در معاملات خود سود کسب کرده‌اند. چرا من نمی‌توانم مانند آنها سود کسب کنم؟»
در هنگام استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی ممکن است این حس در شما ایجاد شود که دیگران چیزی می‌دانند که شما نمی‌دانید. این حس می‌تواند اعتماد به نفس شما را از بین ببرد و حس FOMO را در شما ایجاد کند.
چگونه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی را محدود کنیم؟
نیازی نیست که خود را کاملا از این دنیا جدا کنید. اما باید سعی کنید زمانی مخصوص برای استفاده از این رسانه‌ها تعیین کنید و بیش از حد در آن وقت‌گذرانی نکنید.

۴- یک ژورنال معاملاتی داشته باشید.

یک ژورنال معاملاتی به شما کمک می‌کند فعالیت‌های خود را ثبت کرده و در آن تامل کنید. این ژورنال یک ابزار عالی برای بازتاب عملکرد شما است که این امکان را می‌دهد تا عادات مفید خود را دریابید و جلوی عاداتی که منجر به بروز ترس از دست دادن می‌شوند، بگیرید.
علائم هشدار دهنده:
اگر چنین افکاری دارید، لازم است از ژورنال معاملاتی خود بهتر استفاده کنید:
«این یک فرصت عالی است. من باید به دنبالش بروم. به نظر می‌رسد بازار به نفع من پیش خواهد رفت.»
این افکار نشان می‌دهد شما وقتی کمی را صرف ارزیابی معاملات خود می‌کنید. یک ژورنال معاملاتی می‌تواند به شما در جلوگیری از اقدامات هیجانی کمک کند.

 

۵- ریسک خود را مدیریت کنید

مدیریت دقیق ریسک مهم‌ترین گام برای دور شدن از FOMO است. حتی اگر تحت تاثیر ترس از دست دادن، درگیر یک معامله نادرست شده باشید، یک مدیریت دقیق ریسک می‌تواند به خودبی از شما حمایت کند تا در صورت ضرر، متحمل هزینه سنگینی نشوید.
علائم هشدار دهنده:
اگر تفکراتی این چنینی دارید، بهتر است مطمئن شوید ریسک خود را حتما مدیریت کرده‌اید:
«همه در این بازار حضور دارند، نمی‌تواند زیاد خطرناک باشد. من نمی‌خواهم این فرصت را از دست بدهم»
فومو می‌تواند یک معامله را جذاب نشان دهد اما مطمئنا جایگزین استراتژی نمی‌شود. مهم است که ابتدا تمام عواقب یک معامله را در نظر بگیرید و ریسک خود را مدیریت کنید.
چگونه ریسک خود را مدیریت کنم؟
مدیریت ریسک شامل مجموعه وسیعی از دانش‌ها می‌شود. مدیریت ریسک به شما کمک می‌کند در هنگام معاملات احساسات خود را کنترل کنید.

 

 

چگونه پیش از رخ دادن فومو جلوی آن را بگیریم؟

یک روش خوب برای مقابله با ترس از دست دادن این است که پیش از رخ دادن، جلوی آن را بگیریم. در اینجا چند نکته برای کمک به شما در جلوگیری از بروز فومو ارائه می‌کنیم.
۱-یک روال مشخص ایجاد کنید. هنگامی که برای معاملات خود یک روتین و روال مشخص ایجاد کردید، می‌توانید بهتر بازار را تحلیل کنید، برنامه معاملاتی تهیه کنید و همچنین دیگران نمی‌توانند حواس شما را پرت کنند. با در اختیار داشتن چنین برنامه منظمی،  تمرکز آسان شده و درصد خطا کاهش پیدا می‌کند و در نهایت احتمال مبتلا شدن به فومو به شدت کاهش پیدا می‌کند. به تحلیل‌گران و معامله‌گران موفق نگاه کنید و ببینید که چگونه برنامه‌های روزمره خود را مدیریت می‌کنند.
۲- آینده‌نگر باشید. درگیر گذشته نباشید. ذهن به طور طبیعی بر روی نکات منفی متمرکز می‌شود اما می‌توانید به آن آموزش دهید که چنین نباشد. از دست دادن یک معامله آن هم در ابتدای راه معامله‌گری می‌تواند منجر به کاهش اعتماد به نفس و ناامیدی شود اما تمام معامله‌گران بااعتمادبه‌نفس می‌دانند که این تنها بخشی از یک مسیر طولانی است. همیشه فرصت برای یک معامله دیگر وجود خواهد داشت. هنگامی که به چنین درکی برسید اجتناب از فومو بسیار آسان‌تر خواهد شد. یکی از روش‌ها برای تحلیل بازار و پیش‌بینی دقیق‌تر بازار، استفاده از تحلیل‌های سنتیمنت بازار است که به‌صورت روزانه و هفتگی در اختیار شما قرار می‌گیرد.
۳-یک برنامه معاملاتی ایجاد کنید. هیچ اما و اگری وجود ندارد. همه به یک برنامه معاملاتی نیاز دارند. معامله‌ کردن بدون استفاده از یک برنامه معاملاتی می‌تواند به معنی به خطر انداختن سرمایه شما باشد. داشتن این تصور که فرصتی عالی پیش آمده، بسیار آسان است، اما با یک برنامه معاملاتی خواهید توانست تمامی احتمالات را در نظر بگیرید. ممکن است در زمان حاضر وارد بازار شوید و سود خوبی کسب کنید. اما بدون داشتن یک طرح معاملاتی خوب، مطمئن باشید در آینده‌ای نزدیک تمام سودی که کسب کرده‌اید، از بین خواهد رفت. هیچ کس در تاریخ معاملات بازارهای مالی بدون داشتن یک طرح معاملاتی در بلند مدت به سودآوری نرسیده است. داشتن یک طرح معاملاتی قطعا به شما در اجتناب از فومو کمک شایانی خواهد کرد.
۴-از معامله‌گری لذت ببرید. وقتی خوشحال باشید و از فعالیت‌های خود احساس رضایت کنید، به احتمال کمتری درگیر فومو خواهید شد. یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد حس خشنودی از معاملات این است که شما واقعا بر معاملات خود مسلط باشید.

 

چگونه فومو (FOMO) را با جومو (JOMO) در معاملات جایگزین کنیم؟

 
JOMO مخفف کلمه ( Joy of Missing Out) است به معنی لذت از دست دادن،فومو (FOMO) در مقابل جومو (JOMO): شاید در نگاه اول خنده‌دار به نظر برسد اما همین اختلاف در یک حرف می‌تواند تفاوت عظیمی را رقم بزند. 
در جومو، ترس را جایگزین لذت می‌کنیم. این مفهوم برای تاکید بر آن است که در معامله‌گری با ثابت قدم بود، فکر کرد، برنامه ریزی داشت و از آن لذت برد نه اینکه با اضطراب و عجله دست به اقدامات اشتباه زد.
جومو (لذت از دست دادن) اما به عنوان پادزهری هوشمندانه علیه فومو است. یک معامله‌گر تحت تاثیر جومو می‌داند چکار می‌خواهد بکند، یک برنامه تجاری جامع دارد، وی بازار را تعقیب نمی‌کند در عوض منتظر فرصت‌های متناسب با استراتژی خود می‌گردد.

 

 

آیا شما یک معامله‌گر جومو هستید؟

معامله گران جومو و معامله‌گران فومو بسیار متفاوت هستند. در زیر چند نمونه از مصادیق این دو معامله‌گر را آورده‌ایم تا شما ببینید بیشتر شبیه کدامیک هستید؟

معامله‌گر جومو معامله‌گر فومو
GBP/USD بسیار بی‌ثبات به نظر می‌رسد. با توجه به طرح معاملاتی من، برای ورود خیلی دیر است. باید منتظر بمانم. همه وارد این معامله شده‌اند. دلیل ندارد که من نیز این کار را نکنم.
من نمی‌خواهم با پولم قمار کنم. من با تحقیق معامله می‌کنم نه با حدس و گمان. من واقعا می‌خواهم این معامله سودده باشد (دست به دعا بر می‌دارد.)
با توجه به طرح معاملاتی من، این معامله، معامله خوبی خواهد بود، به آن وارد خواهم شد. شاید وارد این معامله بشوم. باید در مورد آن فکر کنم و بعدا وارد آن شوم.
من در وبینارهای آنلاین شرکت کرده‌ام و به خوبی می‌دانم در بازار چه خبر است. ظاهرا زمان خوبی برای معامله نفت است. در توییتر در مورد آن حرف زده‌اند.
من برخی از فرآیندها را خودکار کرده‌ام. فرصتی را از دست نمی‌دهم. نگران از دست دادن معاملات نیستم همیشه فرصتی برای معامله کردن وجود خواهد داشت. من نگرانم که فرصت را از دست بدهم. هرروز فقط نمودار را تماشا می‌کنم بدون اینکه معامله‌ای انجام دهم.

 

البته همیشه همه چیز به این راحتی نیست. در دنیای سریع و همیشه در حال تغییر فارکس، معامله‌گران احساسات متفاوتی را تجربه خواهند کرد. ترس، حرص، اضطراب، سرخوشی و… همه می‌توانند با یک تغییر ناگهانی در نمودار‌ها رقم بخورند.

جومو در معامله‌گری چیست؟

تجربه لذت از دست دادن همیشه با یک سازوکار ثابت رخ نمی‌دهد؛ اما به‌راحتی می‌توان معامله‌گران جومو را تشخیص داد؛ معامله‌گرانی که همواره از استراتژی خود راضی و مطمئن هستند.

ایجاد کردن عادات معاملاتی خاص و درک چگونگی تاثیر آن بر موفقیت  دشوار است. در اینجا چند نمونه از سناریو‌های معمول معاملاتی آورده شده است و اقداماتی که یک معامله‌گر انجام می‌دهد، آورده شده است:

معامله‌گر جومو معامله‌گر فومو  
رفتار: به نمودار‌ها و عوامل فاندامنتال توجه می‌کند.
نتیجه: متوجه می‌شود که فرصت از دست رفته است. وارد معامله نمی‌شود.
رفتار: سریعا وارد معامله می‌شود.
نتیجه: خیلی دیر و دقیقا زمانی که بازار معکوس شده است، وارد معامله می‌شود.
سناریوی اول: قیمت طلا به اوج شش ساله رسیده است. چقدر هیجان انگیز!
رفتار:نیازی نیست همیشه در حال معامله کردن باشد.
نتیجه: می‌داند که همیشه فرصت معاملاتی وجود دارد.
رفتار: جستجو برای بدست آوردن فرصت.
نتیجه: وارد معامله می‌شود، وحشت می‌کند، زود از بازار خارج می‌شود، ضرر می‌کند.
سناریوی دوم: بازارها در حال حاضر کند به نظر می‌رسند. چه موقع فرصت خوبی برای ورود است؟
رفتار: بازارها را در کنار برنامه معاملاتی خود زیر نظر می‌گیرد.
نتیجه: منتظر یک فرصت مناسب می‌ماند. در صورتی که این فرصت ایجاد شد با توجه به طرح معاملاتی خود وارد می‌شود.
رفتار: با موفقیت قبلی دلخوش شده است و می‌خواهد دوباره وارد معامله شود.
نتیجه: روند معکوس می‌شود و فومو مانع خروج زود هنگام می‌شود. در نهایت ضرر قابل توجهی می‌بیند.
سناریوی سوم: جنگ تجاری دلار امریکا را بی‌ثبات کرده است و معامله‌گران دیگر زودتر سود کسب کرده‌اند. آیا زمان خوبی برای معامله مجدد است؟

 

معامله‌گران جومو در تمام معاملات خود موفق نمی‌شوند ولی مشکلی نیست. آنها فشار کمتری برای معاملات دارند و از یک استراتژی معقول اصتفاده می‌کنند. از این طریق شانس بیشتری برای دستیابی به موفقیت طولانی مدت دارند.

 

۷ مرحله برای تبدیل FOMO به JOMO

۱-یک طرح معاملاتی تدوین کنید. این برنامه معامله‌گران را هدایت می‌کند و کمک می‌کند تا بر روی معاملات خود تمرکز کنند. یک طرح معاملاتی خوب به شما می‌گوید چه زمان وارد معامله شوید و چه زمان از آن خارج شوید.

۲-یک ژورنال معاملاتی داشته باشید. ژورنال معاملاتی به شما گزارشی از معاملات قبلی ارائه می‌کند تا بتوانید معاملات خود را تجزیه و تحلیل کنید. برای بهبود طرح معاملاتی خود حتما باید از ژورنال معاملاتی استفاده کنید. ایجاد یک ژورنال معاملاتی باعث می‌شود که معامله‌گران به جای دنباله‌روی از دیگر معامله‌گران، تنها به خودشان پاسخگو باشند.

۳-از منابع معتبر و تخصصی استفاده کنید. وقتی معامله‌گران از اخبار و تحلیل‌های اخیر مطلع باشند، دیگر نیازی نیست که به معامله‌گران دیگر اعتماد کنند. این به شکستن چرخه فومو کمک شایانی می‌کند. پیروی از جمعیت عمدتا به خاطر این تصور است که دیگران چیزی را می‌دانند که آنها نمی‌دانند با استفاده از منابع تخصصی به این ترس غلبه کنید.

۴-فرآیند‌ها را ایجاد کنید. بالاترین بازده از معاملات زمانی رخ می‌دهد که روتین‌هایی برای روش معامله‌گری خود ایجاد کرده باشید. کارآمدترین معامله‌گران کسانی نیستند که تمام روز به صفحه رایانه خود چشم می‌دوزند، بلکه آنهایی هستند که استراتژی‌های خاص خود را دارند و به خوبی بر استراتژی خود مسلط هستند.

۵-به دیگران گوش دهید اما اطلاعات را فیلتر کنید. هدف لذت از دست دادن قطع ارتباط با دنیای معاملات نیست. بلکه هدف آن تشخیص اطلاعات مفید از اطلاعاتی است که می‌تواند موجب سردرگمی و افزایش فشار احساسی بر شما شود.

۶-روانشناسی معامله‌گری خود را بهبود ببخشید. هرچقدر در مورد این موضوع تاکید کنیم باز هم کم است. در مورد تبدیل فومو به جومو نیز روانشناسی معامله‌گری می‌تواند نقش بسیار زیادی ایفا کند.

۷-رابطه سالم با معامله‌گری را فراموش نکنید. حتی افراد حرفه‌ای که از راه معامله‌گری امرار معاش می‌کنند، گاهی نیاز به آرامش دارند. معامله‌گری در هر سطحی نباید بر سلامتی شما اثری بگذارد. تمام معامله‌گران باید زمانی را به بهبود شرایط خود و توسعه سایر توانمندی‌هایشان اختصاص دهند.

 

 

 

=== لینک های مهم ===

 
معرفی بروکر آمارکتس و نحوه ثبت نام در آن
-----
آموزش نصب و استفاده از متاتریدر 4
-----
معرفی پراپ تریندیگ و تامین سرمایه جهت ترید
-----
معرفی سیستم معاملاتی توربو و چرای استفاده از آن!!

برنامه ریزی مالیات بر درآمد

    نمایش سرویس